De ce sunt farurile mele aburite?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Când conduci noaptea, îți este greu să vezi drumul? Este posibil ca soarele, ploaia și condițiile drumului să-și fi afectat farurile din acril și să le fi înnorat. Farurile cu ceață puternică pot reduce vizibilitatea cu până la 50 la sută. În plus, farurile cețoase sunt pur și simplu urâte. Să descoperim motivele pentru care farurile tale se încețesc și ce poți face pentru a le opri.

Ce face farurile încetosate?

Oxidare: farurile din acril se oxidează atunci când sunt expuse la lumina UV. Lentilele farurilor vin cu un strat superior transparent pentru a ajuta la prevenirea acestui lucru, dar, în cele din urmă, acoperirea se uzează, iar lumina soarelui devine galbenă plasticul dur. Vaporii de apă: farurile sunt fabricate cu o etanșare etanșă, dar uzura poate cauza ruperea acestei etanșări. Apoi se formează condens în interiorul lentilei, de unde nu o puteți șterge. Picăturile de apă împrăștie fasciculul de lumină, afectând și mai mult vizibilitatea pe timp de noapte.

Cum sa previi ingalbenirea farurilor?

Parcați mașina la umbră: dacă este posibil, parcați în garaj sau sub un copac umbrit. Dacă nu aveți această opțiune, îndreptați farurile departe de soare când parcați afară pentru a reduce expunerea la UV și a încetini procesul de oxidare. Spălați-vă mașina: la fiecare trei luni, spălați farurile cu săpun auto pentru a curăța murdăria și substanțele chimice care favorizează aburirea. Lustruiți farurile: utilizați un mediu de lustruire neabraziv și o cârpă din microfibră pentru a lustrui lentilele farurilor și pentru a elimina primele semne de îngălbenire.

Tratamente pentru farurile aburite

Pentru a vă restaura singur farurile, începeți prin a spăla lentilele cu săpun auto, astfel încât să aveți o suprafață curată cu care să lucrați. Apoi, încercați oricare dintre aceste tehnici pentru a elimina ceața de pe faruri: Pastă de bicarbonat de sodiu: Amestecați 5 linguri de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă pentru a forma o pastă. Aplicați generos pe ambele faruri cu un burete și lustruiți cu mișcări circulare mici. Clătiți farurile pentru a dezvălui rezultatele.

Rezultatele curățării farurilor DIY durează doar aproximativ o lună. Substanțele chimice abrazive îndepărtează oxidarea, dar nu protejează împotriva îngălbenirii viitoare. Restaurarea profesională a farurilor este mai eficientă. Acum că știți ce anume face farurile ceață, este clar că cea mai bună opțiune de tratament este restaurarea profesională a farurilor.

Rezultatele noastre sunt de lungă durată pentru o conducere mai sigură pe timp de noapte. Contactați-ne astăzi pentru a programa servicii de restaurare a farurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *