Pregateste-ti masina pentru iarna

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Condițiile de condus de iarnă pot fi periculoase din cauza unor factori precum zăpada și gheața de pe drum. Deși este important să fiți pregătit pentru conducerea iernii, este, de asemenea, important ca mașina dvs. să fie pregătită pentru provocare. Urmați recomandările de mai jos înainte de sezonul de iarnă pentru a vă asigura că mașina dumneavoastră poate face față condițiilor de drum de iarnă. Înainte de a vă confrunta cu orice condiții aspre de iarnă, solicitați service-ul vehiculului pentru a-l pregăti pentru provocările pe care le poate reprezenta iarna.

Treci pe anvelope de iarna

Dacă locuiți într-un loc care se confruntă cu temperaturi extrem de reci de iarnă, este recomandat să instalați anvelope de iarnă atunci când vă ierniți mașina. Când temperatura plutește constant în jurul valorii de îngheț sau sub îngheț, compușii de cauciuc din anvelopele care nu sunt de iarnă se întăresc, scăzând capacitatea anvelopei de a aprinde drumul. Anvelopele de iarnă folosesc compuși speciali conceputi pentru a rezista întăririi la temperaturi scăzute, oferind o tracțiune mai bună pe gheață, zăpadă, noroi și chiar pe pavaj uscat.

Pastrati constanta presiunea in roti

Fiecare modificare de 10° a temperaturii ambientale ar putea însemna un câștig sau o pierdere de 1 PSI. Aceasta înseamnă că ar trebui să verificați presiunea mai regulat în timpul iernii și să vă reumpleți anvelopele după cum este necesar. Presiunea adecvată pentru anvelopele dvs. poate fi găsită pe eticheta anvelopelor din montantul ușii din partea șoferului sau în manualul de utilizare al vehiculului. Înainte de a pleca la o călătorie lungă de iarnă, verificați pentru a vedea cum se pot schimba temperaturile în timp ce sunteți afară. Schimbarea temperaturilor vă poate afecta atât tracțiunea, cât și capacitatea de a conduce dacă există o schimbare bruscă pentru care nu sunteți pregătit.

INSTALAȚI ȘTERGĂTORI DE IARNA

Înlocuiți des lichidul de ștergător de parbriz. O singură furtună de zăpadă poate epuiza o cantitate mare din acest lichid, așa că umpleți frecvent rezervorul de spălare cu lichid de ștergător de parbriz formulat pentru condiții de iarnă. Dacă nu sunteți sigur dacă lichidul de spălare este formula potrivită pentru temperaturi scăzute, adăugați o sticlă de antigel pentru lichid de spălat în rezervor. Îl vei găsi la majoritatea magazinelor de piese auto.

Având în vedere acest lucru, atunci când îți lași mașina la ralanti, consumi mai mult combustibil cu un beneficiu mic sau deloc. La urma urmei, motorul mașinii tale a fost optimizat pentru a funcționa la temperaturi scăzute, fără ca mașina să blocheze. Singurul motiv pentru a vă opri mașina este să încălziți cabina și să dezghețați parbrizul, ceea ce ar trebui să dureze aproximativ 3 minute.

Dacă țineți vehiculul la ralanti timp de 10 până la 15 minute înainte de a începe călătoria, va crește poluarea. Cu o mare parte din combustibil care iese din motor nears sau parțial ars, mașina dvs. va elibera o mulțime de vapori toxici.

AMBALAȚI UN KIT DE SIGURANȚĂ DE IARNĂ

Înainte de a pleca într-o călătorie, depozitați uneltele și consumabilele comune în mașină în caz de urgență. Folosește această infografică de mai jos pentru a ști ce să împachetezi înainte de a pleca în zăpadă. Umpleți des! Păstrarea gazului în rezervor este mai importantă iarna decât vara. De ce? În primul rând, un rezervor plin reduce condensul, ceea ce poate preveni înghețarea conductei de gaz. Nu numai asta, dar dacă ești vreodată blocat, motorul tău poate fi singurul lucru care te ține de cald până când sosesc ajutorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *