Brake Repair and Services

Reparatii Frane

Reparații frâne

Pentru că frânele sunt atât de importante în timpul condusului, trebuie să te asiguri că acestea nu sunt uzate și funcționează perfect.

Dacă observi nereguli la sistemul de frânare, contactează imediat un specialist!

Pe noi ne găsești pe Soseaua Morarilor 4E

Despre sistemul de frânare și cum verifici dacă acesta are probleme:

Sistemul de frânare este cel mai important sistem când vine vorba de siguranță pe șosea.

Pentru că plăcuțele de frâna se încadrează la „consumabilele” unei mașini, pe lângă filtre, discuri de frână și ambreiaj, acestea trebuie verificate periodic, pentru siguranța maximă în timpul mersului.

Plăcuțele de frână se uzează la aproximativ 60.000-70.000 km, și vor trebui înlocuite pentru performanță maximă a sistemului de frânare.

Nu știi când trebuie schimbate plăcuțele de frână sau dacă frânele au nevoie de reparații?

Uite câteva semne după care să te ghidezi:

  • Plăcuțele de frână scârțâie la frânare
  • Zgomote neobișnuite la frânare
  • Vibrații în momentul frânării
  • Distanță prea mare pentru frânare completă
  • Aprinderea indicatorului de plăcuțe de frână uzate din bord

Ai probleme cu frânele?

Dacă mașina ta are cel puțin unul dintre simptomele de mai sus, ai nevoie de un mecanic specializat care să se ocupe de mașina ta.

Noi ne ocupăm de mașina ta rapid, profesionist si la costuri mici.

Te așteptăm în service-ul nostru din București. 

Sună-ne chiar acum sau vino direct în service de luni până vineri între orele 08:00-17:30

 

0746411670

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne sunați sau să obțineți o consultatie gratuită.

super echipa

Echipa noastră de mecanici extraordinari și operatori de camioane de remorcare au o experiență practică de peste 20 de ani.

rezultate exceptionale

De fiecare dată când îți pui mașina în mâinile noastre, știi că nu vei primi nimic altceva decât rezultate uimitoare înapoi.

preturi corecte

Practicam preturi corecte - tarifele noastre sunt foarte rezonabile,

5 semne comune ca este timpul sa inlocuiesti placutele de frana.

  1. Placutele de frana scartaie la franare sau nu numai.

Daca placutele tale se apropie de sfarsitul vietii lor, primul simptom pe care il vei experimenta este scartaitul. Acest sunet este generat de placate uzate excesiv. Dincolo de acest punct de uzura vei incepe sa auzi un harait venind de la placute, moment in care vei incepe sa strici discurile de frana, astfel facand reparatia si mai scumpa.

  1. Haraitul la franare

Cum am precizat mai devreme, daca auzi un harait cand franezi, placutele tale sunt uzate excesiv si trebuiesc inlocuite cat mai curand posibil. Unele placute au un senzor de metal montat pe ele care incepe sa faca un zgomot puternic atunci cand placutele se uzeaza si trebuiesc inlocuite. Daca continui sa circuli atunci cand franele haraie, te expui unor reparatii mult mai costisitoare.

  1. Vibratii la franare

 

Vibratiile la franare sunt un alt semn ca franele masinii tale au nevoie de ajutor profesional. Sansele sunt ca discurile tale de frana sa fie ovalizate, caz in care acestea vor strica si placutele, iar masina nu va frana eficient.

 

Diagnosticare

  1. Distanta crescuta de franare

Alt semn major ca franele trebuiesc verificate este scaderea performantei la franare. Daca masina are nevoie de o distanta mai mare pentru a se opri atunci cand franezi s-ar putea sa insemne ca placutele tale s-au uzat complet sau ca lichidul de frana este la un nivel scazut. Pentru o mai buna intelegere asupra ce se intampla cu franele tale, mergi la un mechanic specializat pe sisteme de franare cat mai curand posibil.

  1. Indicatorul de placute uzate din bord este aprins

Majoritatea masinilor moderne vin cu martori de atentionare catre sistemul de franare aflati in instrumentarul de bord. Unul dintre ei este martorul ABS si celalalt este cel de uzura a placutelor. Daca vezi vreunul din acesti martori aprinsi este cazul sa mergi la un specialist care sa verifice sistemul de franare al masinii.

Ai probleme cu franele?

Daca masina ta are vreunul dintre simptomele de mai sus, lasa specialistii nostrii sa faca o diagnoza masinii tale. Oferim reparatii profesionale si transparente. Suna-ne  si noi iti facem un deviz de reparative gratuit.