Verificarea periodica a anvelopelor. Ce sa urmaresti?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Anvelopele nu trebuie neglijate niciodată. Siguranța vehiculului dumneavoastră depinde de aceasta. Frânele mașinii tale, împreună cu anvelopele, sunt două dintre cele mai importante componente ale vehiculului tău. Asigurarea că conduceți un vehicul sigur este important nu numai pentru propria dvs. siguranță, ci și pentru alte persoane de pe drum. A avea o listă de verificare a siguranței anvelopelor este o parte importantă pentru a vă asigura că conduceți un vehicul în siguranță.

Lista de verificare a siguranței și întreținerii anvelopelor

Verificați în mod regulat lista de verificare a siguranței și întreținerii anvelopelor pentru unele dintre problemele comune pe care le pot avea anvelopele dvs. Anvelopele iau mai mult abuz decât aproape orice altă componentă a automobilului dumneavoastră. Au contact direct cu drumul și cu toate elementele acestuia care le pot determina uzura, pierderea presiunii sau perforarea. Anvelopele dvs. pot fi inspectate cu ușurință pentru uzură și deteriorare. Cât de bine vă întrețineți anvelopele vă va afecta siguranța, performanța vehiculului, eficiența consumului de combustibil și costurile de reparație.

Adâncimea benzii de rulare

Este vital să aveți o adâncime suficientă a benzii de rulare pentru a vă asigura că mașina dumneavoastră poate prinde corect drumul. Anvelopele dvs. ar trebui să aibă o adâncime minimă sigură a benzii de rulare de 2/32 de inch, sau a unei benzi de rulare destul de aproximativ pentru a acoperi complet capul lui Lincoln cu un bănuț atunci când sunt ținute cu capul în jos între nervurile anvelopei dvs. Adâncimea benzii de rulare este importantă pentru a asigura siguranța la accelerare sau frânare, în special în condiții alunecoase sau umede.

Presiunea in anvelope

Toate anvelopele dvs. ar trebui să aibă presiunea corectă a aerului. Anvelopele sub-umflate sau supraumflate pot cauza un comportament neregulat al vehiculului și pot afecta manevrabilitatea și aderența, care pot fi periculoase în timpul conducerii. Presiunea adecvată în anvelope vă va asigura o călătorie lină, vă va îmbunătăți tracțiunea, o manevrabilitate mai bună și o economie optimă de combustibil.

Pentru eficiența anvelopelor dvs. este necesar să țineți pasul cu serviciile recomandate de producător pentru anvelope. Puteți respecta intervalele de service sau puteți acorda atenție semnelor de dezechilibru, dezaliniere sau uzură prematură a anvelopelor.

Rotirea anvelopelor, alinierea roților și serviciile de echilibrare a anvelopelor ajută la prevenirea uzurii neregulate, sporind longevitatea anvelopelor și sporind eficiența consumului de combustibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *